Jak zrobić szarlotkę z chwastami - lepszą niż domowa babci

Ten przepis będzie umieścić nowy twist na starym amerykańskim ulubionym.

Każdy młody i stary kochał ten klasyczny deser. Pies zostały stworzone w obu słodkich i pikantnych kreacji. Od placka z mięsem do cytrynowego placka bezowego. Ponadto, jego ewoluował w czasie jako środek do przechowywania i łatwe do przenoszenia żywności dla osób podróżujących. To jest łatwy przepis na zrobienie szarlotki, która jest nasączona THC. Weed Apple Pie jest nie tylko pożywne, ale pochodzi z długotrwałym haju.

Jak zrobić szarlotkę z chwastami

Składniki na ciasto:
Składniki nadzienia:
Ciasto:
  1. Zacznij od przesiania mąki, cukru i soli do miski.
  2. Następnie wyciąć i kostki zimne masło konopi i skrót roślinny i dodać je do mieszaniny mąki.
  3. Mieszaj składniki razem, aż uzyskasz dobrą kruchą mieszankę z jasnozielonym kolorem masła konopi.
  4. Następnie dodaj zimną wodę, po trochu na raz i delikatnie ugniataj ciasto rękoma. Rób to do momentu, aż mieszanka mąki oderwie się od ścianek miski i utworzy kulę ciasta.
  5. Podziel ciasto na 2 części, jedną nieco większą od drugiej (większą na spód; mniejszą na wierzch)
  6. Schowaj do lodówki na co najmniej 30 minut, zawinięte w folię spożywczą.
  7. Zacznij równomiernie rozwałkowywać ciasto na spód i wierzch ciasta. Włóż z powrotem do lodówki.
Nadzienie do ciasta:
  1. W misce, obierz i pokrój jabłka w plasterki. Dodaj świeży sok z cytryny i brązowy cukier. Wymieszaj razem.
  2. W innej misce, wymieszaj pozostałą mąkę, gałkę muszkatołową, cynamon i szczyptę soli. Dodaj tę suchą mieszankę do jabłek i dobrze wymieszaj. Odstaw jabłka do zamarynowania na 10 minut.
  3. Wyjmij podstawę ciasta, połóż ją na blasze, a następnie nałóż na nią nadzienie jabłkowe.
  4. Na wierzch połóż ciasto i zamknij spód.
  5. Wciśnij brzegi ciasta, aby je uszczelnić i zrób kilka dziurek na wierzchu za pomocą noża. Brzegi udekoruj zębami widelca w dowolny, odpowiadający Ci wzór.
  6. Następnie, ubij jajko z łyżką wody i obficie posmaruj nim wierzch ciasta.
  7. Posyp cukrem i włóż ciasto do lodówki, aby się schłodziło przez około 20 minut.
  8. Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika.
  9. Gdy zobaczysz, że ciasto staje się brązowe, zwiększ temperaturę do 325 stopni i pozwól mu się piec przez kolejne 20 minut.

***Wyjmij go z piekarnika! Twój pyszny Weed Apple Pie jest gotowy****

0 0 głosowanie Artykuł Ocena

Powiązane artykuły

Nasz partner

Ganja Farmer - wszelkiego rodzaju nasiona konopi i marihuany dostępne w sklepie internetowym, m.in.:

- nasiona feminizowane in

- nasiona feminizowane out

- autoflowering

- nasiona na sztuki

Barney's Farm Seeds