Jak zrobić szarlotkę z chwastami - lepszą niż domowa babci
Ten przepis będzie umieścić nowy twist na starym amerykańskim ulubionym.
Każdy młody i stary kochał ten klasyczny deser. Pies zostały stworzone w obu słodkich i pikantnych kreacji. Od placka z mięsem do cytrynowego placka bezowego. Ponadto, jego ewoluował w czasie jako środek do przechowywania i łatwe do przenoszenia żywności dla osób podróżujących. To jest łatwy przepis na zrobienie szarlotki, która jest nasączona THC. Weed Apple Pie jest nie tylko pożywne, ale pochodzi z długotrwałym haju.
Jak zrobić szarlotkę z chwastami
Składniki na ciasto:
- 3 ¼ szklanki mąki uniwersalnej
- I łyżeczka soli
- 2 łyżki stołowe cukru
- 1 filiżanka lub 2 laski zimnego masła z konopi
- ¼ filiżanki zimnego skrzepu roślinnego
- 5 do 6 łyżek stołowych lodowatej wody
Składniki nadzienia:
- 3 funty jabłek
- 31/4 filiżanki brązowego cukru
- 3 łyżki stołowe mąki uniwersalnej
- 3 ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
- Szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru granulowanego
- 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
- Jedno duże jajko, lekko ubite
- 1 łyżka wody
- 1 łyżka stołowa świeżego soku z cytryny
Ciasto:
- Zacznij od przesiania mąki, cukru i soli do miski.
- Następnie wyciąć i kostki zimne masło konopi i skrót roślinny i dodać je do mieszaniny mąki.
- Mieszaj składniki razem, aż uzyskasz dobrą kruchą mieszankę z jasnozielonym kolorem masła konopi.
- Następnie dodaj zimną wodę, po trochu na raz i delikatnie ugniataj ciasto rękoma. Rób to do momentu, aż mieszanka mąki oderwie się od ścianek miski i utworzy kulę ciasta.
- Podziel ciasto na 2 części, jedną nieco większą od drugiej (większą na spód; mniejszą na wierzch)
- Schowaj do lodówki na co najmniej 30 minut, zawinięte w folię spożywczą.
- Zacznij równomiernie rozwałkowywać ciasto na spód i wierzch ciasta. Włóż z powrotem do lodówki.
Nadzienie do ciasta:
- W misce, obierz i pokrój jabłka w plasterki. Dodaj świeży sok z cytryny i brązowy cukier. Wymieszaj razem.
- W innej misce, wymieszaj pozostałą mąkę, gałkę muszkatołową, cynamon i szczyptę soli. Dodaj tę suchą mieszankę do jabłek i dobrze wymieszaj. Odstaw jabłka do zamarynowania na 10 minut.
- Wyjmij podstawę ciasta, połóż ją na blasze, a następnie nałóż na nią nadzienie jabłkowe.
- Na wierzch połóż ciasto i zamknij spód.
- Wciśnij brzegi ciasta, aby je uszczelnić i zrób kilka dziurek na wierzchu za pomocą noża. Brzegi udekoruj zębami widelca w dowolny, odpowiadający Ci wzór.
- Następnie, ubij jajko z łyżką wody i obficie posmaruj nim wierzch ciasta.
- Posyp cukrem i włóż ciasto do lodówki, aby się schłodziło przez około 20 minut.
- Włóż ciasto do nagrzanego piekarnika.
- Gdy zobaczysz, że ciasto staje się brązowe, zwiększ temperaturę do 325 stopni i pozwól mu się piec przez kolejne 20 minut.
***Wyjmij go z piekarnika! Twój pyszny Weed Apple Pie jest gotowy****
0 0 głosowanie Artykuł Ocena